неделя, 28 октомври 2012 г.

Хеллоуин с бисквитки духчета



Няма отново да пиша за Хеллоуин отделила съм му една публикация тук и тук

миналата година правих едни кексчета но тази освен кексчета отново реших да направя и едни духчета :-)

рецептата която ползвах е много сполучлива и  е от allrecipes.com   и е една от най добрите им рецепти придружена с видео the best rolled sugar  cookies


1 - 1/2 чаена чаша масло, меко 
2 чаени  чаши  захар
4 яйца 

1 чаена лъжица ванилия екстракт
5 чаени чаши  брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
1 чаена лъжичка сол



    В голяма купа, смесете заедно маслото и захарта, докато сместа стане гладка прибавете яйцата и ванилятата, разбийте. Прибавете  брашно, бакпулвера и солта. Смесете добре. Покрийте купата с найлоново фолио и приберете за най-малко един час или за през нощта в хладилника. 
    Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий. Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Нарежете на желаните от вас форми. Оставете между бисквитките около 2 см. място една от друга когато ги слагате в тавата.
    Печете  от 6 до 8 минути в предварително зарята фурна. Извадете и охладете ./ 5 дозини






за айсинга, отново се спрях на рецепта от allrecipes.com - sugar cookie icing


1  чаена чаша пудра захар
2 супени лъжици мляко 

 2 чаени лъжички  царевичен сироп /  или глюкоза
1/4 чаена лъжичка бадемово екстракт

и ако желаете някакви оцветители


    В малка купа, разбийте заедно пудрата захар и млякото, докато сместа стане  гладка. Прибавете царевичният сироп и есенцията и разбийте, докато сместа стане  гладка и лъскава. Ако сместа  е прекалено гъста, добавете още царевичен сироп.
    Разделете в отделни купички и може да добавите и  хранителни оцветители . Потопете бисквитки в сместа или  ги рисувайте  с четка.

Естествено че за 5 дозини се наложи да увелича дозата за айсинга.

 

Няма коментари: