1- ½ чаени чаши гореща вода
1 чаена чаша овесени ядки
1 чаена чаша кафява захар
1 чаена чаша бяла захар
½ чаена чаша масло, със стайна температура(113гр.)
2 яйца
1-⅓ чаени чаши брашно
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка сода за хляб
½ чаена лъжичка сол
Топинг
½ чаена чаша масло
1 чаена чаша кафява захар
1 супена лъжица мляко
1 чаена чаша кокосови стърготини
Загрейте фурната до 180гр.. Подгответе си тавичка или намаслете или застелете с пекарска хартия
Смесете водата и овесените ядки и оставете да киснят докато подготвите другите съставки. разбийте маслото и захарта добавете яйцата.
В друга купа смесете брашното, канелата, содата и солта. Добави половината от брашното към маслената смес ,следвано то овесената каша и след това останалата брашнена смес, като разбърквате между прибавяният. Сместа се изсипва в подготвената тавичка и се пече за 25-35 мин.
източник:Taste and Tell
За Топинга:
Включете скарата на фурната да загрее.Комбинирай те маслото, кафявата захар и млякото в малка тенджера. Оставете да заври, като се разбърква. Сварете за една минута.Прибавете накрая и кокоса. Изсипете върху кекса и разпространете равномерно, и след това се връща за една минута в фурната. Оставете да се охлади напълно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар